Corona nieuws

Het coronavirus heeft Nederland in haar greep. Het zijn ingrijpende tijden die forse impact hebben op de samenleving, de economie, onze branche en de bedrijfsvoering van grote en kleine bedrijven. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in deze bijzondere tijd en dan met name de ontwikkelingen die specifiek van belang zijn voor de sloop- en asbestverwijderingsbranche. 


Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar: www.rivm.nl

Snel zoeken
Artikelen
Gepubliceerd op: 27-03-2020

Protocol samen veilig werken doorwerken in de bouw moet stilval in de bouw voorkomen

De Rijksoverheid heeft samen met de bouw- en technieksector het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ vastgesteld. Doel is om met dit protocol ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de vakbonden en brancheverenigingen.
Gepubliceerd op: 23-03-2020

De bouw- en technieksector wil veilig aan het werk blijven tijdens de coronacrisis

Rijkswaterstaat en Rijksvastgoedbedrijf hebben al laten weten dat het werk zoveel mogelijk doorgaat. Er wordt gewerkt aan een protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Dit moet ervoor zorgen dat de bouw niet stilvalt en de orderportefeuille leegloopt en de woning- en utiliteitsbouw en de verduurzaming van bestaande gebouwen zoveel als mogelijk veilig verder kan.
Tags:
Gepubliceerd op: 23-03-2020

Extra aandacht voor zorgvuldig graven

Het ministerie van EZK heeft in een brief extra aandacht gevraagd voor zorgvuldig graven in deze coronaperiode. Steeds meer gemeenten willen (reguliere) graafwerkzaamheden uitstellen vanwege het risico op graafschades en als gevolg daarvan uitval van cruciale nutsvoorzieningen.
Tags:
Gepubliceerd op: 18-03-2020

Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk door

Rijkswaterstaat heeft in een brief aan marktpartijen laten weten dat het werk zoveel mogelijk gewoon doorgaat. Rijksvastgoedbedrijf komt met een vergelijkbaar bericht.
Tags:
Gepubliceerd op: 18-03-2020

Noodpakket Rijksoverheid voor ondernemers in verband met coronavirus

De Rijksoverheid heeft een noodpakket aangekondigd voor ondernemers in verband met de coronacrisis. 
Tags: