Thema's & actueel


VERAS is actief met en betrokken bij veel dossiers en projecten die van belang zijn voor de sloop- en asbestverwijderingsbranche. Zo Bouwt VERAS aan Slopen!

Documenten
Artikelen
Gepubliceerd op: 31-03-2020

Oplossing in zicht voor examens persoonscertificatie DAV en DTA

Door de coronamaatregelen is het lastig om opleidingen te volgen en moeilijk zo niet onmogelijk om examen te doen. Dit speelt uiteraard ook voor de persoonscertificatie DAV en DTA. Een oplossing is in zicht. 
Gepubliceerd op: 30-03-2020

Volandis: Helpdesk Corona Bouw en installatietechniek

Maandag 30 maart is Volandis gestart met de Helpdesk Corona voor een ieder met vragen over veilig doorwerken tijdens de coronacrisis. Een centraal loket voor vragen, informatie en meldingen. Deskundigen geven advies via het gratis telefoonnummer 085 – 080 1544, e-mail en chat. De helpdesk ondersteunt het recent verschenen protocol ‘Samen veilig doorwerken’.
Tags:
Gepubliceerd op: 27-03-2020

Protocol Samen veilig doorwerken in de bouw moet stilval voorkomen

De Rijksoverheid heeft samen met de bouw- en technieksector het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ vastgesteld. Doel is om met dit protocol ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de vakbonden en brancheverenigingen.
Tags:
Gepubliceerd op: 23-03-2020

De bouw- en technieksector wil veilig aan het werk blijven tijdens de coronacrisis

Rijkswaterstaat en Rijksvastgoedbedrijf hebben al laten weten dat het werk zoveel mogelijk doorgaat. Er wordt gewerkt aan een protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Dit moet ervoor zorgen dat de bouw niet stilvalt en de orderportefeuille leegloopt en de woning- en utiliteitsbouw en de verduurzaming van bestaande gebouwen zoveel als mogelijk veilig verder kan.
Tags:
Gepubliceerd op: 23-03-2020

Extra aandacht voor zorgvuldig graven

Het ministerie van EZK heeft in een brief extra aandacht gevraagd voor zorgvuldig graven in deze coronaperiode. Steeds meer gemeenten willen (reguliere) graafwerkzaamheden uitstellen vanwege het risico op graafschades en als gevolg daarvan uitval van cruciale nutsvoorzieningen.
Tags: